|
Rozbudowa działu gramatycznego
|
|
|
|||
|
|||
|
Rozbudowa działu gramatycznego
Witam
Jestem tutaj nowy, choc zaluje, ze nie zagladnalem tutaj wczesniej, kiedy bylem jeszcze studentem fil. rosyjskiej Niestety nie poradzilem sobie w I semestrze, choc duzo w tym mojej winy. Pomijajac fakt, ze zaczynalem od ZERA, nigdy wczesniej nie uczylem sie jezyka rosyjskiego, przez pol roku zdazylem sie zakochac w tym pieknym jezyku. Teraz uczeszczam na kurs j. ros, by znowu od pazdziernika sprobowac sil na filologi. Mam nadzieje, ze z pozytywnym skutkiem . To w sumie bylo male przywitanie z forum, toż to moj 1 post A teraz do tematu...Czy szanowna administracja planuje poszerzyc jakos dzial gramatyki ? Mam na mysli przede wszystkim wytlumaczenie 'koncowek', odmiany i rodzaju. Serdecznie pozdrawiam, cygi |
|||
|
|
|||
|
|||
|
RE: Rozbudowa działu gramatycznego
Cześć @cygi, witaj na forum.
Jeżeli chodzi o gramatykę, to jest ona problematyczna, dlatego najlepiej uczyć się jej z książek - polecam Repetytorium z gramatyki języka rosyjskiego od A do Z - autorka - Wiesława Milczarek. Do tego ćwiczenia, np. 300 ćwiczeń ... Józefa Dobrowolskiego. Na forum zasadniczo planujemy raczej odsyłać do dobrych opracowań i ewentualnie poruszać problematyczne kwestie z gramatyki. Moskwa dla turysty – strona o Moskwie. Atrakcje turystyczne Moskwy – Kreml, Plac Czerwony, muzea, cerkwie, pomniki. Opisy wzbogacone o fotografie Moskwy. Porady – jak dostać wizę, jak dojechać, gdzie spać. |
|||
|
|
|||
|
|||
|
A, rozumiem
Dzięki za reply.
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
a w jakim miescie ta twoja filologia jest ?
|
|||
|
« Starszy temat | Nowszy temat »
|

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc

.